Ce trebuie sa stii despre fabrica Albalact

Laptele materie prima care intra in fabrica Albalact este colectat de la ferme certificate sa produca si sa livreze lapte conform normelor Uniunii Europene. La intrarea in fabrica, inainte sa fie descarcat din cisterne in tancurile de receptie, laptele este analizat rapid in laborator, pentru determinarea mai multor parametri microbiologici si de calitate (antibiotic, aflatoxina, numar total de germeni, proteine, grasime, aciditate etc). Daca laptele nu intruneste acesti parametri, nu este primit in fabrica.


 

Beneficiind de o tehnologie de ultima ora, intregul sistem de procesare in fabrica Albalact -  tancuri, pasteurizatoare, sterilizatoare, echipamente pentru preparare si ambalare iaurt, echipamente pentru preparare si ambalare lapte pasteurizat si UHT - este complet automatizat. Sistemul de procesare si de control a fost livrat de compania Tetrapak, lider mondial in domeniu.

 

Fabrica este complet automatizata şi computerizata, practic niciun angajat nu atinge si un manipuleaza laptele materie-prima sau produsele procesate. Mai mult, odata intrat in fabrica, laptele materie prima nu mai vine in contact cu aerul pana in momentul in care consumatorul deschide cutia.

Computerele controleaza si urmaresc in timp real toti parametrii de procesare - parametrii de calitate, de cantitate, de temperatura – si, de asemenea, parametrii de ambalare.

In fabrica Albalact, laptele este pasteurizat sau sterilizat la temperaturi inalte si prelucrat in echipamente ultramoderne, in mediu inchis, curat si ferit de orice contact cu exteriorul. In fabrica Albalact exista, de asemenea, sisteme de ambalare pentru produse proaspete cu dezinfectare speciala si uscare in mediu steril - sisteme care garanteaza calitatea produselor ambalate. Hala de productie iaurt, de pilda, este prevazuta cu instalatii de producere a aerului steril evitandu-se astfel infectarea produsului cu germeni. In intreaga incapere se pompeaza aer filtrat prin filtre Hepa ce elimina posibilitatea patrunderii particulelor de praf in incinta respectiva.

Mai exista, de asemenea, sisteme de ambalare aseptice pentru produsele UHT (sterilizate), in incinte complet sterile, aflate in zona de ambalare, cu sigilarea pachetului sub nivelul lichidului – sistem ce garanteaza calitatea produselor pentru 4-6 luni.

Spalarea si dezinfectarea echipamentelor de procesare se realizeaza cu ajutorul statiilor CIP echipata cu doua unitati de spalare ce nu permit ca solutiile de spalare contaminate de laptele crud sa ajunga in zona laptelui pasteurizat.

Pentru a se asigura un proces de productie fara intreruperi si fara probleme exista statii de control dotate cu calculatoare de mare putere care gestioneaza si supervizeaza intregul procesul de productie generand liste de productie, rapoarte de productie si rapoarte de igienizari. 

 


 

Albalact are personal special dedicat pentru dezvoltarea de produse noi si laborator echipat cu echipamente performante pentru analize si determinari in care lucreaza personal specializat in microbiologie.

In fabrica Albalact, fiecare lot de productie este analizat si testat de specialistii de laborator ai fabricii, atat pe fluxul de productie, cat si la finalul productiei, imediat dupa ambalare. Produsele Albalact nu parasesc fabrica fara avizul de conformitate al laboratorului intern.

Albalact a investit an de an in modernizarea echipamentelor si in extinderea capacitatilor de productie ale fabricilor sale – fabrica Albalact din Oiejdea, Alba si fabrica Raraul din Campulung Moldovenesc, Suceava.