• Informatii de contact
  • Raluca Balota
    Manager Comunicare
  • Email: raluca.balota@albalact.ro
  • Telefon: Tel.: 0372 / 609.313;

Albalact incheie colaborarea cu BVB. Actiunile grupului au fost retrase de la tranzactionare

manager.ro
 
Actiunile Albalact, cel mai mare producator de lactate din Romania, au fost delistate marti de la tranzactionare pe bursa, la cererea noului proprietar al societatii, grupul francez Lactalis.
 
Actionarul majoritar al companiei, BSA International, compania holding care detine filialele Lactalis din afara Frantei, a solicitat ASF initierea procedurilor retragerii actionarilor Albalact inca din noiembrie 2016, decizia Autoritatii fiind adoptata in data de 12 aprilie 2017.
 
Actiunea de delistare a fost posibila dupa ce BSA a facut o oferta actionarilor minoritari, care controlau 2,68% din capital. Astfel, in urma delistarii, actionarii minoritari care nu si-au incasat banii pe actiunile Albalact vor putea solicita oricand contravaloarea acestora la pretul de 0,5252 lei pe actiune.
 
"Actionarii care nu si-au incasat contravaloarea actiunilor pe care le detin la societatea Albalact SA Alba vor putea oricand solicita contravaloarea acestora la pretul de 0,5252 lei/actiune, sumele urmand a fi mentinute in contul colector deschis de BSA International in favoarea acestora la BRD Groupe Societe Generale”, se arata in decizia ASF.
 
Actiunile Albalact au fost admise la tranzactionare pe piata reglementata in data de 19 noiembrie 1996 si au fost suspendate de la tranzactionare din 23 noiembrie 2016.
 
Grupul Albalact detine brandurile Albalact, Raraul si Zuzu. Compania cu sediul in judetul Alba a avut in 2015 venituri totale de 449 milioane lei (99,4 milioane euro), un profit net de 13,3 milioane lei (3 milioane euro).
 
In septembrie 2016, Albalact a fost preluata de grupul francez Lactalis.