• Informatii de contact
  • Raluca Balota
    Manager Comunicare
  • Email: raluca.balota@albalact.ro
  • Telefon: Tel.: 0372 / 609.313;

Compania Albalact, lider pe piata nationala a lactatelor, preluata de grupul francez Lactalis

adevarul.ro
 
Albalact, cea mai mare companie cu actionari romani din industria laptelui a fost preluata de grupul francez Lactalis. Valoarea tranzactiei este de 407 milioane de lei, din care vor fi scazute datoriile nete ale Albalact.
 
Contractul a fost semnat miercuri de actionarii Albalact si Lactalis, iar acesta va ajunge la Consiliul Concurentei, urmand ca Lactalis sa faca o oferta publica de preluare a 100% din actiunile Albalact. “Lactalis a incheiat un contract cu actionarii vanzatori care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact avand drept obiectiv dobandirea tuturor actiunilor detinute de actionarii vanzatori”, se arata într-un comunicat de presă al companiei din judeţul Alba. Conform anunţului de pe bursa, francezii vor oferi un pret per actiune de 0,45 lei, cu 37% mai mult decat pretul din piata de la inchiderea de miercuri. 
 
Pretul final in cadrul ofertei publice de preluare va fi calculat numai dupa indeplinirea conditiilor precedente cu putin timp inainte de depunerea ofertei publice de preluare. Capitalizarea producatorului din Alba Iulia este de 216 milioane de lei in prezent.
 
Albalact are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, Albalact, Raraul si Poiana Florilor. Compania detine 99,01% din actiunile societatii Raraul din Campulung Moldovenesc. Albalact – Alba Iulia este cea mai mare companie cu capital majoritar romanesc din industrie. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact, cu peste 900 de angajati, are actionariat majoritar romanesc si este listata pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact detine 99,01% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc si mai detine în proportie de 100% societatea de logistica Albalact Logistic SRL. Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Raraul, Albalact si Poiana Florilor. 
 
Lactalis a mai cumparat, in 2008, brandul LaDorna de la Jean Valvis. Grupul Lactalis detine mai multe branduri internationale, precum President, Parmalat, Galbani, avand 200 de fabrici in 43 de tari si 75.000 de angajati. Anul trecut, Lactalis a avut o cifra de afaceri de 17 miliarde euro.