VIZITEAZĂ FABRICA NOASTRĂ!

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE FABRICA ALBALACT

Laptele materie primă care intră în fabrica Albalact este colectat de la ferme certificate să producă și să livreze lapte conform normelor Uniunii Europene. La intrarea în fabrică, înainte să fie descărcat din cisterne în tancurile de recepție, laptele este analizat rapid în laborator, pentru determinarea mai multor parametri microbiologici și de calitate (antibiotic, aflatoxină, număr total de germeni, proteine, grăsime, aciditate etc). Dacă laptele nu întrunește acești parametri, nu este primit în fabrică.

Beneficiind de o tehnologie de ultimă oră, întregul sistem de procesare în fabrica Albalact - tancuri, pasteurizatoare, sterilizatoare, echipamente pentru preparare și ambalare iaurt, echipamente pentru preparare și ambalare lapte pasteurizat și UHT - este complet automatizat. Sistemul de procesare și de control a fost livrat de compania Tetrapak, lider mondial în domeniu.

Pentru a se asigura un proces de producție fără întreruperi și fără probleme există stații de control dotate cu calculatoare de mare putere care gestionează și supervizează întregul proces de producție generând liste de producție, rapoarte de producție și rapoarte de igienizări. Beneficiind de o tehnologie de ultimă oră, întregul sistem de procesare în fabrica Albalact - tancuri, pasteurizatoare, sterilizatoare, echipamente pentru preparare și ambalare iaurt, echipamente pentru preparare și ambalare lapte pasteurizat și UHT - este complet automatizat. Sistemul de procesare și de control a fost livrat de compania Tetrapak, lider mondial în domeniu.

Fabrica Albalact

Fabrica este complet automatizată și computerizată, practic niciun angajat nu atinge și nu manipulează laptele materie-primă sau produsele procesate. Mai mult, odată intrat în fabrică, laptele materie primă nu mai vine în contact cu aerul până în momentul în care consumatorul deschide cutia.

Computerele controlează și urmăresc în timp real toți parametrii de procesare - parametrii de calitate, de cantitate, de temperatură - și, de asemenea, parametrii de ambalare.

Fabrica Albalact

Spălarea și dezinfectarea echipamentelor de procesare se realizează cu ajutorul stațiilor CIP echipate cu două unități de spălare ce nu permit ca soluțiile de spălare contaminate de laptele crud să ajungă în zona laptelui pasteurizat.

Fabrica Albalact

În fabrica Albalact, laptele este pasteurizat sau sterilizat la temperaturi înalte și prelucrat în echipamente ultramoderne, în mediu închis, curat și ferit de orice contact cu exteriorul. În fabrica Albalact există și sisteme de ambalare pentru produse proaspete cu dezinfectare specială și uscare în mediu steril. Hala de producție iaurt, de pildă, este prevăzută cu instalații de producere a aerului steril evitându-se astfel infectarea produsului cu germeni. În întreaga încăpere se pompează aer filtrat prin filtre Hepa.

Există, de asemenea, sisteme de ambalare aseptice pentru produsele UHT (sterilizate), în incinte complet sterile, aflate în zona de ambalare - sistem ce garantează calitatea produselor pentru 4-6 luni.

DE LA IDEE LA
AMBALAJ - DRUMUL LAPTELUI PRIN FABRICĂ

Fabrica Albalact

Albalact are personal special dedicat pentru dezvoltarea de produse noi și laborator echipat cu echipamente performante pentru analize și determinări în care lucrează personal specializat în microbiologie.

În fabrica Albalact, fiecare lot de producție este analizat și testat de specialiștii de laborator ai fabricii, atât pe fluxul de producție, cât și la finalul producției, imediat după ambalare. Produsele Albalact nu părăsesc fabrica fără avizul de conformitate al laboratorului intern.

Albalact a investit an de an în modernizarea echipamentelor și în extinderea capacităților de producție ale fabricilor sale - fabrica Albalact din Oiejdea, Alba și fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, Suceava.