Albalact aplică sistemul de management al siguranței alimentare în conformitate cu FSSC (Food Safety System Certification) 22000, certificat de TÜV Thüringen Germania. Certificarea include ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1:2009 și cerințe suplimentare 22000. Scopul implementării sistemului este acela de a documenta politica și strategia companiei în domeniul siguranței alimentare, de a informa și instrui utilizatorul intern asupra cerințelor, relațiilor și responsabilităților esențiale referitoare la siguranța alimentelor. Acest sistem permite managementului companiei să țină sub control siguranța produselor fabricate. Compania este verificată și recertificată de către auditorii TUV Thunringen la fiecare 2 ani.

Fabricile Albalact Alba și Rarăul Câmpulung Moldovenesc au laboratoare proprii fizico-chimice și de microbiologie, unde lucrează ingineri chimiști și specialiști laboranți cu studii de microbiologie.

Albalact deține și certificatul IFS (International Food Standard), un alt certificat important care asigură sistemul de evaluare unitară a companiilor producătoare de mărci private. Acest certificat se înnoiește în fiecare an.

Albalact a implementat, de asemenea, sistemul ISO 9001:2008 pentru managementul proceselor organizației, dar și sistemul FIFO pentru trasabilitatea produselor în depozite.

Pentru că este preocupată de asigurarea unui mediu sigur și adecvat pentru angajații săi, compania Albalact a implementat în 2008 și sistemul de management al sănătății și securității ocupaționale OHSAS 18001:2008.